Alkali Diyet Nasıl Yapılır?

alkali diyet nasil yapilir

Sağlıklı kilo vermek ve bunu muhafaza edip yaşam şekli haline getirmek hepimizin hayali. Sağlıklı bir şeklide zayıflamanın bir çok farklı yöntemi vardır. Son yıllarda çok farklı diyet trendleri var. Bunlardan en önemlisi ve sağlıklısı alkali diyet. Son günlerde en hızlı zayıflatan diyetler arasında gösterildiği için bu diyete rağbet artmış durumda. Alkali diyeti ile zayıflayanlar, asit – baz dengesini koruyarak vücuttaki pH değerinin asit yönünü, alkali yönüne çevirmeyi amaçlamaktadır. Yalnızca zayıflamak için değil, bazı hastalıkların önlenmesinde ve semptomlarının önüne geçilmesinde de alkali diyeti uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Uzmanlara göre alkali diyeti 10 maddeden oluşur.

  • İdrar takibi; idrarın pH dengesine bakılır bunu ölçen cihazlar vardır (eczanelerden temin edilebilir) fakat sizin evinizde mevcut değilse eğer idrarın renginden anlaşılabilir. Koyu olmaması gerekiyor.
  • Alkali su içmek, suyu alkali hale getirmek için misket limonu ve elma sirkesi. Bir diğer yöntem suya karbonat katılabilir eczanelerden alınan pH dengeleyen alkali solüsyonları da olabilir. Bu gibi külfetli yöntemlerdense Alkali filtreye sahip olan Rainfresh su arıtma cihazını tercih edebilirsiniz. Sık aralıklarla su içimini gerçekleştirerek diyete büyük katkı sağlamış oluşunuz
  • Sebze sularını içmeye çalışın özellikle mevsim sebzeleri.
  • Tuzu değiştirmemiz gerekiyor. Himalaya veya deniz tuzları gibi doğal tuzları tercih etmemiz gerekiyor.
  • Oranlamayı öğrenmeliyiz. İdrar takibi önemli burada özellikle sabah yapılan idrar ph oranı eğer 7 üzeriyse o zaman gün içinde yenilen besinlerin 2/3 oranında alkali olması gerekiyor. Eğer idrar ph 7 altındaysa o zaman besinlerin ¾’ü alkali olmak zorundadır
  • Kaçamaklarımızı alkaliyle dengelemek yani hayvansal protein alımı ve karbonhidrat alımı yapıldıysa bunu mutlaka sebze veya sebze suyu eklenmelidir. Tatlı kullanılmamalıdır.
  • Balık ve iyi yağları (zeytin, ceviz, fındık) hayatımızda daha çok kullanmalıyız
  • Kalsiyumu doğru kullanmalı daha çok sebzelerde bulunan kalsiyumları kullanmalıyız.
  • Alkali yapan besinleri öğrenmeliyiz özellikle su ve sebzeler bu kısıma girer
  • Akşam yemeğinin doğru seçilmesi kesinlikle karbonhidrat alınmaması gerektiğini vurguluyor

Alkalin kül diyeti olarak da tanımlanan bu diyet, vücut sıvılarındaki ( kan ve idrar dahil ) pH düzeyinin dengelenmesini amaçlayan bir beslenme sistemidir. Alkali diyet sistemine göre, tükettiğiniz besinler vücudunuzdaki asit veya alkali seviyesini etkiler ve vücut pH’ınız yediğiniz yiyeceklerin türüne göre değişiklik gösterir. Uzmanların kan pH değerinin 7,3 olması gerektiğini savunmaları üzerine bu diyet şekli ortaya çıkmıştır. Alkali diyetin kanser, kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, tansiyon gibi bir takım rahatsızlıkların önlenmesinde önemli bir rol oynadığı bilinmektedir. Ancak hekim ve beslenme uzmanları, bu diyetin faydaları üzerine yeterli çalışmaların yapılmadığını ve bu yüzden bilimsel verilerin yetersiz kaldığını belirttiğini söylemekte fayda var.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.

Sohbete Başlayın
Whatsapp üzerinden bizimle hızlı bir şekilde iletişime geçebilirsiniz.